מה דעתכם להפוך את הכסף הדומם שלכם, שאינו צובר ריבית או מעלה את ערכו לכסף דינמי בעל ערך גבוה יותר? התשובה של רוב האנשים היא: בשמחה, אך רבים אינם עושים את הצעד הבא המתבקש והוא פנייה אל בית השקעות ופתיחת תיק כך שמומחים יוכלו להתחיל לעסוק בניהול הכלכלי של הכסף במטרה לשדרג אותו להצלחה.
הסיבות לפאסיביות הן בדרך כלל חשש מפני הלא צפוי, חשש מהעברת הסמכות על הכסף לאיש חיצוני "זר" ולא מוכר וכן תפיסה מיושנת כי עדיף כסף דומם מאשר כסף מופסד. ובכן, כל החששות מוצדקים ומובנים לגמרי, הרי בתהליך ניהול תיקי השקעות ישנה מידה לא מבוטלת של אמון נדרש ואכן יש צורך בהרשאה מוקדמת אל החשבון לניהול הכספים.
כיצד ניתן בכל זאת להפריח את החששות?
אנשי בית ההשקעות שעבודתם היא ניהול תיקי השקעות אינם אנשים מן השורה. מדובר בצוות מקצועי, המכיר לפני ולפנים את מערכת ההשקעות הגלובלית, המתמחה מדי יום בפעולות שונות להגדלת סכומי הכסף הקיימים עבור לקוחות החברה ויותר מכל אמון על ביצועים חיוביים בצורה האופטימאלית ביותר.
רוצים סיבה נוספת? בבקשה. מנהלי תיקי הלקוחות בבתי ההשקעות נושאים אלמנט נוסף ומרכזי המשמש אינטרס מובהק להצלחת הכסף שלכם והוא בונוסים אישיים. ככל שהכסף של הלקוחות צובר סכומים נאים יותר כך עמלות מנהל תיק ההשקעות שלכם גדלה. האם הוא מעוניין בכך? בוודאי! ומכאן שללקוח ולמנהל התיק שלו ישנו איטרנס משותף חד משמעי להצליח להגדיל את הכסף הקיים.
איך מתנהל לו תיק השקעות?
לפני הכל חשוב לזכור כי ניהול תיקי ההשקעות מתבצע על ידי איש מקצוע אך הוא פועל בשיתוף איתכם. הוא מתייעץ לפני ביצוע פעולה גדולה מאד וכן מיידע אתכם בכל דרך (הודעה אישית, מייל, פגישה פנים מול פנים ועוד) בנעשה בחשבון הבנק. כמובן שיש באפשרותכם בכל רגע נתון, אפשרות להיכנס אל החשבון שלכם ולבדוק את התנועות האחרונות שבוצעו.
באופן כללי התיק מתנהל כך שהוא מושקע, בסכומים שונים באפיקים שונים, בכל אחד מהם סטטיסטית ישנו אחוז הצלחה מסויים. מנהל התיק שלכם מנתח מדי יום את הצלחת כל אחת מן ההשקעות ועורך בה שינויים לטובתכם.
ומה בדבר ניהול תיקי לקוחות למגזר העסקי ?
בשונה מהמגזר הפרטי, המגזר העסקי מכיר היטב את אופן התנהלותם של בתי ההשקעות ואת הכדאיות בהעברת הכסף הנזיל העומד לרשות החברה אל מומחים לפעולות ניהול תיקי השקעות למגזר העסקי. עם צניחת הריביות של הבנקים בישראל בעשור האחרון הפך הכסף "העומד" לכסף שאינו מניב כל רווח, גם בסכומים גדולים. לדוגמא, בית עסק בעל מיליון שקל בחסכון של העסק אינו מקבל עליו כמעט ריבית בפלוס.
המשמעות לכך היא צורך מיידי בפתרון אחר על מנת להעלות את סכומי הרווח האפשריים מן הסכומים הקיימים. בדיוק לשם כך פועלים בתי ההשקעות השונים. אלו מצליחים להשקיע את הכסף הקיים באפיקים שונים ומתעלים אותו כך שהוא מניב מדי שנה סכומים משמעותיים וגדולים הרבה יותר מאשר במצב בו הם נישארים ללא תנועה בחשבון.
גלית, אשת העולם הגדול, אוהבת לטייל בארץ ובחו"ל, לראות עולם, ארוחות גורמה, קולנוע, מחשבים, ספרים ובילויים. אוהבת חידושים והמצאות.